מכשירי שמיעה

אל עמותת "אחד לאחד" הגיעו במשך השנים מספר רב של פניות לסיוע במימון מכשירי שמיעה שעלותם יקרה מאד. במקרים רבים, גם לאחר סיוע כספי של העמותה, שעמד על סכום של כ-500 ₪, המשפחה לא הצליחה לגייס את יתרת הסכום הדרוש לרכישת המכשיר.

הודות לעזרתו של תורם, המפעיל רשת של מכונים אודיולוגיים ברחבי הארץ, הצלחנו לגבש תוכנית סיוע לנזקקים, שעיקריה:

כל בקשה לסיוע נבדקת על-ידי המומחה שלנו למכשירי שמיעה, אשר בודק האם ניתן להציע לנזקק חלופות זולות יותר למכשיר שהוצע לו במכון המטפל. במקרים בהם המכון המטפל שייך לרשת המכונים בהנהלת התורם שלנו, ניתן כמובן להשיג הנחה משמעותית יותר לטובת הנזקק.
לכל בקשה יש לצרף "תוכנית מימון" המפרטת את רשימת כל הגופים והסכומים המעורבים במימון רכישת המכשיר – הנזקק עצמו, הרווחה, משרד הבריאות/ביטוח משלים, גופים וקרנות אחרים.
במידה ואנו מצליחים לגבש פתרון שעלותו מתקרבת לסכום שגויס מכל הגופים המעורבים, העמותה משלימה את הסכום החסר.

מקרים לדוגמא
משפחה חד-הורית מדרום הארץ, אם ו-3 ילדים. האם אינה עובדת עקב בעיות בריאות ומתמודדת עם חובות כספיים כבדים. האב אינו מסייע כלכלית ולא שומר על קשר קבוע עם ילדיו. הבן הצעיר, בן 17, סובל מלקות שמיעה וזקוק למכשיר שמיעה על מנת לתפקד בבית הספר ולתקשר טוב יותר עם הסובבים אותו. לבן נערכה בדיקת שמיעה והוצע מכשיר בעלות של כ-8,800 ₪. משרד הבריאות משתתף בסכום של 3,500 ₪. בנוסף, גויסו תרומות מקרנות נוספות בסך 600 ₪. הסכום שנותר למשפחה לשלם הוא 4,712 ₪.
לאחר שיחה עם התורם, ובשיתוף פעולה עם המכון המטפל (אשר שייך לרשת המכונים המהווים סניפים של חברת אודיו-מדיק) הוצע לנזקק מכשיר חלופי, מקביל באיכותו, במחיר של 5,100 ₪. לאחר השתתפות משרד הבריאות והתרומות הנוספות, נותר למשפחה לשלם מאות בודדות של שקלים שהיו בהישג ידה, והמכשיר נרכש עבור הבן.
גרוש בן 55, ערירי, ממרכז הארץ. פוטר לאחרונה מעבודתו עקב צמצומים. מתקיים מקצבת נכות בסך 2,300 ₪ עקב גידול סרטני שהתגלה בגרונו לפני מספר שנים. סובל מירידה בשמיעה ונזקק לזוג מכשירי שמיעה. קיבל הצעת מחיר בסך 20,540 ₪.
הוצע לנזקק לעבור לטיפול מכון הנמנה על רשימת סניפי חברת אודיו-מדיק, אשר הציע לו זוג מכשירים חלופי במחיר של 6,400 ₪ לאחר הנחת כללית מושלם. המכון הסכים לקבל תשלום בפריסה של 10 תשלומים בכרטיס אשראי.
זוג חרשים, הורים ל-3 ילדים בצפון הארץ. הבן הצעיר, יליד 2002, סובל מחרשות. 2 ההורים עובדים, סך כל הכנסתם, כולל משכורות וקצבאות נכות היא 12,600 ש"ח. המשפחה מתקשה לעמוד בנטל הכלכלי וההוצאות המיוחדות כתוצאה מהנכות.
לבן הוצע מכשיר שמיעה במחיר של 10,150 ש"ח. משרד הבריאות משתתף בסכום של 5,500 ₪. הצליחו להשיג מימון של 1,600 ₪ מקרנות נוספות. המשפחה שילמה 2,200 ₪ בתשלומים. העמותה השלימה את הסכום הנותר – 700 ₪.
זוג מדרום הארץ, הורים ל- 6 ילדים כולם מתחת לגיל 10. ההורים אינם עובדים. אחד הילדים סובל מליקוי שמיעה בינוני. משובץ בגן לילדים לקויי שמיעה. הכנסת המשפחה, מקצבאות – 6,030 ₪ ומשלמים משכנתא בסך 1,800 ש"ח. עלות המכשירים – 9,420 ש"ח. משרד הבריאות משתתף בסכום של 7,000 ₪. קיבלו סיוע מקרן נוספת בסך 400 ש"ח. היתרה לתשלום – 2,000 ₪. העמותה סייעה בתרומה בסך 700 ₪ ואת היתר המשפחה שילמה בתשלומים.
גרושה, אם ל-4 ילדים קטינים ממרכז הארץ, סובלת מלקות שמיעה ומתקשה למצוא עבודה עקב כך. אינה זכאית לקצבת נכות, ומתקיימת מקצבת מזונות וקצבת ילדים בסך כולל של 3,200 ₪.
לנזקקת הוצע זוג מכשירי שמיעה בסכום כולל של 12,000 ₪. הודות לעובדה שהמכון המטפל שייך לרשת הסניפים של אודיו-מדיק, הצלחנו להציע לנזקקת זוג מכשירים במחיר מופחת של 7,468 ₪, לאחר הנחת סל בריאות. הודות לסיוע מקרנות נוספות בסך 4,000 ₪, והשתתפות של הרווחה בסך 2,000 ₪, נותר לנזקקת לשלם סכום של כ-1,500 ₪ בלבד, והתאפשר לה לרכוש את המכשיר.

צור קשר
נעמי קורל naomico@orange.net.il